NYHETER

Publicerad: 20 aug, 2020

Ledig tjänst: Vikarierande instruktör till mjölkproduktion

"Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”?

Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Region Sörmland. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap, jakt och viltvård samt gymnasiesärskola. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat, Sörmlands Naturbruk förvaltar ca 4000ha varav 900ha är åker och betesmarker. Mjölkproduktionen omfattar ca 55 mjölkkor i lösdrift.

Dina arbetsuppgifter

Som instruktör genomför du förutom de vanligen förekommande arbetsuppgifterna inom området praktisk handledning av elever inom mjölkproduktion och djurskötsel.  Arbetsschema enligt treveckorscykel där du arbetar en helg av tre.

Som medarbetare i arbetslaget Lantbruk planerar lärare och instruktörer undervisning och arbete tillsammans. Allt i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas utbildning.
Du erbjuds ett stimulerande arbete där möjlighet till utveckling är en självklarhet.

Din kompetens

Du har grundutbildning eller motsvarande inom lantbruk och gärna några års erfarenhet med arbete av mjölkproduktion.

Vi förutsätter att du trivs i rollen som instruktör och tycker om att arbeta med ungdomar. Du har förmåga att se samband mellan teori och praktik.
Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund. Körkort med minst B-behörighet är ett krav.Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Heltid, vikariat 20200914 – 20220430
Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Ladugårdsförman Susanne Sjöberg, 0721 433 706 susanne.sjoberg@oknaskoan.se

Utbildningsledare Alf Denninger, 070-609 10 08, alf.denninger@oknaskolan.se

Fackliga kontaktpersoner
Kommunal: Jan-Åke Sjöberg jan-ake.sjoberg@oknaskolan.se
Lärarförbundet: Göran Strand, 0155-26 48 09, goran.strand@oknaskolan.se
Lärarnas Riksförbund: Blaise Watson, 0155 26 48 00, blaise.watson@oknaskolan.se
Övriga fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-09-13.

Kansli@oknaskolan.se
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kom och jobba hos oss på Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk!