NYHETER

Publicerad: 20 maj, 2020

Ledig tjänst: Boendestödjare till internatet

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? 

Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Region Sörmland med 80 medarbetare. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat.  Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård samt gymnasiesärskola. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 800 ha är Sörmlandskustens största.

 

Dina arbetsuppgifter

Stöd till elever som tillhör gymnasiesärskolan samt andra elever i behov av särskilt stöd i vardagen. Det sker i nära samverkan med socialsamordnare, skolans övriga internatpersonal, lärare och vårdnadshavare. Stödet innebär att finnas nära, att motivera och vägleda i kontakt med vuxna och andra elever under eftermiddag och kvällstid. Arbetet består även av ADL-träning samt att vara ett stöd i fritidsaktiviteter. Eleverna ska stödjas mot ett självständigt vuxenliv.

Driva och vidareutveckla verksamheten är en viktig del i tjänsten.

Din kompetens

Vi förutsätter att du trivs i rollen som boendestödjare och tycker om att arbeta med ungdomar.

  • Lämplig utbildning är socialpedagog, behandlingspedagog, fritidspedagog eller liknande utbildning. Du har grundläggande kunskap om barn och ungas utveckling, funktionsnedsättningar och psykosocialt stöd. Du har förmåga att se möjligheter till integrering i aktiviteter med elever på internatet. Erfarenhet och vana att arbeta med målgruppen är också meriterande.
  • Vi söker dig som är stabil och tydlig i ditt ledarskap. Du har förmåga att ta egna beslut och har god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och lojal med ditt team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
  • Datorvana och förmåga att dokumentera. Körkort med minst B-behörighet är ett krav.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning på 50%, för denna tjänst kan provanställning bli aktuell. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Information om tjänsten lämnas av

Rektor Martina Granquist Nkodia, 072-084 82 48.

Biträdande rektor, chef för elevhälsan Kirsi Östberg, 072-143 20 28.

Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

 

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund. Kom och jobba hos oss på Sörmlands Naturbruk, Öknaskolan!

 

 

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-06-01.

ANSÖK VIA LÄNK: https://sormland.powerinit.com/Modules/Recruitments/Public/?JobPositionId=17940&RefNo=RKUS-20-011&Source=[JobPositionSource]

Intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)
Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)

 

 

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.cid:image001.jpg@01D54C55.D8C24880