NYHETER

Ledig tjänst: Instruktör (vikariat) till djurvårdsutbildningen

Instruktör (vikariat) till djurvårdsutbildningen på Öknaskolan,
Sörmlands Naturbruk

Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Region Sörmland. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Till inriktning djur söker vi instruktör (vikariat) som är flexibel och är van att ha många bollar i luften samtidigt. Du är praktiskt lagd, har gott djuröga och stort intresse för djur och människor.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär praktisk undervisning inom inriktning djur i gymnasieskolan samt gymnasiesärskolan. Du har ansvar för den dagliga skötseln av sällskapsdjur, så som reptiler, fiskar, kaniner, gnagare, fåglar och grisar. Det ingår även skötsel av hund och häst samt skötsel och viss planering av djurmiljöer både inom- och utomhus. Administrativt arbete förekommer, då du skall dokumentera och följa upp verksamheten enligt skolans administrativa rutiner.

Samverkan är en självklarhet och du blir en del i arbetslag djur. Instruktörer och lärare planerar undervisning tillsammans och jobbar nära varandra. Detta i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas lärande. Arbetstiden är vardagar dagtid men visst helgarbete kan förekomma.

Du har minst gymnasial utbildning inom djurvård.

Vi förutsätter att du trivs i rollen som instruktör och tycker om att arbeta med ungdomar, en del med särskilda behov. Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Omfattning

Timanställning start omgående.

Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till:
kansli@oknaskolan.se, märk mailet med "Ansökan Instruktör"

Sista ansökningsdag: 2019-11-29

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.