NYHETER

Publicerad: 13 jun, 2019

Ledig tjänst - Veterinär till Djurvårdsutbildningen

Veterinär till djurvårdsutbildningen på Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk.

Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Region Sörmland. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Vi söker en veterinär till Öknaskolans djurvårdsutbildning som är flexibel och är van att ha många bollar i luften. Du är utbildad veterinär och har ett brinnande intresse för både djur och människor.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär undervisning i gymnasieskolans treåriga program inom kurserna Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1 & 2. Du förväntas undervisa i sal men även i vår veterinärklinik och i stallar.

Samverkan är en självklarhet och du blir en kugge i arbetslag djur. Instruktörer och lärare planerar undervisning tillsammans och jobbar nära varandra. Allt i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas lärande.

Kvalifikationer
Du är legitimerad veterinär och har kunskaper om både sällskapsdjur och produktionsdjur. En yrkeslärarexamen och/eller undervisningserfarenhet är meriterande. Minst B-körkort är ett krav.

Vi förutsätter att du trivs i rollen som lärare och tycker om att arbeta med ungdomar. Du har förmåga att se möjligheter till integrering mellan olika ämnesområden samt mellan teori och praktik.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Omfattning

Tillsvidareanställning, 50%

Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma de första 6 månaderna.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag 190715. Vi kommer att kalla till intervju under ansökningstiden.
Skicka din ansökan till: kansli@oknaskolan.se

Kontaktpersoner

Alf Denninger, utbildningsledare, alf.denninger@oknaskolan.se  0155-264832, 070 609 1008

Fackliga kontaktpersoner