NYHETER

Publicerad: 27 feb, 2019

Ledig tjänst - Instruktör till odling/teknik

Instruktör till odling/teknik inom lantbruksutbildningen på Öknaskolan

Öknaskolan, Sörmlands Naturbruksgymnasium

"Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”?

Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Region Sörmland. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Dina arbetsuppgifter

Som instruktör genomför du undervisning och praktisk handledning av elever inom odling och teknikämnen i gymnasieskolan samt gymnasiesärskolan. Arbetsområdet omfattar alla de vanligen förekommande arbetsuppgifterna på ett modernt lantbruk. Helgarbete i djurstallar enligt rullande fyraveckors-schema ingår i tjänsten. Du kommer även att ansvara för egenkontroller gällande brand samt ansvara för bränsledepå och kemikalier på Nynäs gård.

Samverkan är en självklarhet och del i arbetslaget Lantbruk som verkar inom både lantbruk och trädgårdsområdet. Instruktörer och lärare planerar undervisning och arbete tillsammans och jobbar nära varandra. Allt i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas utbildning.
Din placering är Nynäs gård och naturreservat men innebär även arbete på Öknaskolan då det är arbetsuppgifterna som avgör på vilken egendom du startar din dag. Du erbjuds ett stimulerande arbete där möjlighet till utveckling är en självklarhet.

Din kompetens

Du har grundutbildning eller motsvarande inom lantbruk, gärna kompletterat med påbyggnadsutbildning inom växtodling eller teknik. Du har några års erfarenhet med arbete inom växtodling. Du har vana att köra och serva förekommande maskiner och redskap. Erfarenhet av kvalificerat maskinunderhåll och arbetsplanering är meriterande.

Vi förutsätter att du trivs i rollen som instruktör och tycker om att arbeta med ungdomar. Du har förmåga att se samband mellan teori och praktik.
Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund. Körkort med minst B-behörighet är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidare, heltid, provanställning kan bli aktuellt de första 6 månaderna.
Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Utbildningsledare Alf Denninger, 070-609 10 08, alf.denninger@oknaskolan.se

Fackliga kontaktpersoner
Kommunal: Jan-Åke Sjöberg jan-ake.sjoberg@oknaskolan.se
Lärarförbundet: Göran Strand, 0155-26 48 09, goran.strand@oknaskolan.se
Lärarnas Riksförbund: Blaise Watson, 0155 26 48 00, blaise.watson@oknaskolan.se
Övriga fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-04-01.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning:
Kultur & Utbildning

Kommun:
Nyköping

Referensnummer:
RKUS-19-008

Lön:
Fast lön. Kollektivavtal finns.

Arbetstid:
Tillsvidare, 100%, Tillträde Enligt överenskommelse

Publicerat:
2019-02-27

Sista ansökningsdatum:
2019-04-01

Annonsansvarig:
Platsannonsering

Sök jobb 

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.