NYHETER

Publicerad: 27 feb, 2019

Ledig tjänst - Instruktör till djurvårdsutbildningen

Instruktör till djurvårdsutbildningen på Öknaskolan (vikarie)

Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk

"Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”?

Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Region Sörmland. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Vi söker en instruktör till inriktning djur, som är positiv, praktiskt lagd och lösningsorienterad, med stort intresse för sällskapsdjur och djursjukvård.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär undervisning och praktisk handledning av elever inom inriktning djur i gymnasieskolan samt gymnasiesärskolan. Skötsel av sällskapsdjur och tillhörande utrustning samt miljöberikning både inomhus och utomhus. Visst administrativt arbete förekommer, såsom dokumentation och uppföljning av verksamheten enligt skolans administrativa rutiner.

Instruktörer och lärare planerar undervisning tillsammans och arbetar nära varandra. Allt i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas utbildning.

Din kompetens

Du har minst gymnasieutbildning eller motsvarande inom djurvård samt några års erfarenhet av arbete inom branschen. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller praktik inom djursjukvård. Viss maskinvana är meriterande. Körkort med minst B-behörighet är ett krav.

Vi förutsätter att du trivs i rollen som instruktör och tycker om att arbeta med och handleda ungdomar, även de som har särskilda behov. Du har förmåga att se möjligheter till integrering mellan olika ämnesområden samt teori och praktik samt mycket god samarbetsförmåga.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Vikariat heltid maj 2019 till juni 2020.
Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Utbildningsledare Alf Denninger, 070-609 10 08, alf.denninger@oknaskolan.se

Fackliga kontaktpersoner
 Kommunal :Jan-Åke Sjöberg jan-ake.sjoberg@oknaskolan.se
Lärarförbundet: Göran Strand, 0155-26 48 09, goran.strand@oknaskolan.se
Lärarnas Riksförbund: Blaise Watson, 0155 26 48 00, blaise.watson@oknaskolan.se
Övriga fackliga företrädare söks via växeln, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-04-01.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning:
Kultur & Utbildning

Kommun:
Nyköping

Referensnummer:
RKUS-19-007

Lön:
Fast lön. Kollektivavtal finns.

Arbetstid:
Tidsbegränsad, 100%, Tillträde Enligt överenskommelse till Enligt överenskommelse

Publicerat:
2019-02-27

Sista ansökningsdatum:
2019-04-01

Annonsansvarig:
Platsannonsering

Sök jobb

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.