• Vi erbjuder riktig växtkraft!

    Välkommen att växa hos oss!

  • Vi erbjuder riktig växtkraft!

    Välkommen att växa hos oss!

Vårterminens 

PROVA PÅ

Välkommen till Öknaskolan

Programmet är perfekt för dig som har ett intresse för djur, natur och vill ha jobb direkt efter gymnasiet!

Välkommen till Öknaskolan, vackert belägen 2 mil utanför Nyköping! På Ökna har det bedrivits jordbruk i generation efter generation. Vi förvaltar sammanlagt 3.800 ha skog och mark, har moderna maskiner, ladugård, växthus, djurhus med smådjur och reptiler, stall, en veterinärmottagning och förstås fina lokaler för både lärande och boende. Här läser ca 250 elever naturbruksprogrammet, som är
ett yrkesprogram, i en fantastisk och inspirerande miljö som kan bli ditt nya klassrum!

Välj mellan inriktningarna hästhållning, djurvård, trädgård, lantbruk eller naturturism. Vår gymnasiesärskola erbjuder programmet skog, mark och djur för dig som behöver mer stöd i din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till oss via Yrkesintroduktion.

Här finns goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet! Vill du hellre läsa vidare till exempelvis agronom, veterinär, etolog, trädgårdsmästare, viltmästare eller hippolog erbjuder vi en naturvetenskaplig profil som ger dig särskild behörighet.  På Öknaskolan har vi samverkansavtal med många kommuner vilket gör att vi välkomnar elever från hela landet. Vi erbjuder även möjlighet till internatboende för elever som bor långt ifrån skolan och inte kan pendla varje dag.

 

 

 


Här hittar du all information om att

SÖKA TILL SKOLAN

puff_skolbroschyr2018

Vår skolbroschyr

Läs om Öknaskolan här. Skolbroschyr

puff_internat

Få minnen för livet, bo på internatet!

 Läs mer här