internatet_top_ny

För info om internatet, kontakta Åsa Tholander, 070-227 68 89. Efter kontorstid nås fritidspersonalen på
070-609 10 07.

INFORMATION_INTERNAT
INTRESSEANMALAN

Öknaskolans internat

Vi erbjuder möjlighet till internatboende för elever som bor långt ifrån skolan och inte kan pendla varje dag. När du bor på internat är det egna ansvaret i fokus och det ger dig stora erfarenheter i att visa andra respekt. Men det allra största är att du skaffar dig vänner för livet och skapar många fina minnen du sent kommer att glömma!

RUMSINDELNING
Totalt finns det 128 enkelrum fördelade på 16 hus. Det finns även 32 dubbelrum fördelade på två hus där du från årskurs 3 får bo i mån av plats. I varje hus finns ett gemensamt kök, vardagsrum och duschrum. Toalett delar du med din hallgranne. Enkelrummen har en storlek på 8,5 kvadratmeter som rymmer en viss fast inredning såsom skrivbord med tillhörande stol, säng och hyllor. Du har full möjlighet att sätta din egen prägel på ditt rum med fina gardiner eller växter för att göra det extra mysigt.

MÅNGA AKTIVITETER
I skolhuset kan du låna pingis- och biljardbord, eller använda gymmet i vår idrottshall. I idrottshallen kan du dra ihop ett gäng och spela innebandy, basket, badminton eller volleyboll. Utomhus finns både kubb, pil, krocket, fotboll eller roddbåt att låna. Vår fina grillplats vid utkiken är också mysigt att ta sig till en vacker kväll!  Andra aktiviteter så som grillkvällar, brännboll, musik-quiz, kvällsridning, spa-, och mekarkvällar anordas regelbundet. Vill du ha extra hjälp med dina studier finns läxhjälp att tillgå två kvällar i veckan. Är du hästintresserad finns möjligheten att ta med din häst och ha den uppstallad i vårt elevstall. Ridhus och utebanor finns att tillgå kvällstid. Uppstallning sker i mån av plats .

VI FINNS FÖR DIG
På internatet finns tre fritidsledare som arbetar eftermiddag och kväll. Sovande jour finns på plats fram till klockan 08.00 på vardagar. Vår personal finns till för att vid behov ge stöd och hjälp till dig som elev. De arbetar aktivt för att skapa en trygg och meningsfull fritid för alla boende. Kurator finns en kväll i veckan på internatet.

FÖR OSS ÄR MATEN VIKTIG
Mycket av det vi lär ut handlar om att producera mat för djur och människor. Vi lagar skolmaten i vår  KRAV-certifierade restaurang Ekologen och använder egenproducerade råvaror, bland annat vårt eget vilt-, nöt- och fårkött . Mer än en tredjedel av den mat vi serverar är ekologisk. Bor du på internatet ingår frukost, eftermiddagsfika samt middag. För alla elever som inte fyllt 20 år serveras lunch kostnadsfritt.

internat_mitt

Vad kostar det per månad?
Inackorderingsavgiften är  3.600:-/mån för enkelrum samt 2.800:-/mån för dubbelrum och faktureras i efterskott en gång i månaden med start i september för höstterminen och januari för vårterminen. Hyresvärden kan säga upp hyresavtalet om hyran inte betalas i tid och betalning inte sker trots påminnelse. Inackorderingsbidrag söker eleven i sin hemkommun.

Vilken personal finns det på internatet?
På internatet finns en samordnare som arbetar som arbetar i huvudsak dagtid. Fritidspersonal, tre fritidsledare arbetar eftermiddag och kväll. Sovande jour finns på plats fram till klockan 08.00 på vardagar. Personalen ger stöd och hjälp till eleverna, samt arbetar för att skapa en trygg och meningsfull fritid. Kurator finns en kväll i veckan på internatet.

internatet_2

Vad kan man göra på kvällarna?
Skolan har ett fritidshus som är öppet mellan 16.30-22.00. Där finns bland annat TV-spel, sällskapsspel och en varumaskin som man kan handla i. Skolan har Gym i skolhusets idrottshall- I skolhuset finns även ett pingis- och biljardbord att låna under kvällstid. Aktiviteter som grillkvällar, brännboll och musikquiz anordnas med jämna mellanrum av fritidspersonalen.

Några gånger per termin har man husmöte med sin husvärd. Där man går igenom ordningsfrågor, och andra viktiga saker som berör alla i huset. Städningen i husen sköter de boende själva. Städbesiktning varje torsdag. Inför varje lov har vi större städkontroller.

Kan man ha med sig häst?
Stallplats kan hyras i elevstallet i mån av plats. För info om hästplats, kontakta Elin Bouvin, elin.bouvin@oknaskolan.se, 070-385 89 59.

Kan man bo kvar på helger?
Internatet är stängt helger och lov. Lektionerna börjar vid lunchtid på måndag och slutar 13.30 på fredagar.

Finns det bra kommunikationer?
Sörmlandstrafiken kör busslinje 655 till och från Nyköping.

Finns det några särskilda regler?
För att alla ska trivas på internatet måste vi ta hänsyn och visa respekt för varandra, samt följa skolans gemensamma värdegrund. Att bo på internat kräver ömsesidig tolerans och förståelse. Skolan har nolltolerans vad gäller alkohol, droger och kränkningar. Inackorderingen förutsätter att eleven följer de regler som gäller skolans internat.

Vad händer om man bryter mot reglerna?
Följer man inte ordningsreglerna får man en muntlig eller skriftlig varning enligt internatets rutin- och åtgärdstrappa vilket kan leda till att hyreskontraktet kan upphävas med omedelbar verkan. För att personalen på bästa sätt ska kunna stödja eleven i boendet är föräldrakontakten viktig och föräldrar är alltid välkomna hit när som helst.

Vem kontaktar man för att få information?
Föräldrar och elever kontaktar samordnare Åsa Tholander, 070-227 68 89, asa.tholander@oknaskolan.se