bachmanska_puff

Gymnasie-
särskola

Här går man i 4 år och tränar på att ta ansvar, att arbeta både självständigt och tillsammans med andra på ett säkert sätt.

Gymnasiesärskola

Välkommen till programmet för skog, mark och djur! Programmet för skog, mark och djur är en 4-årig utbildning i vår gymnasiesärskola. Du tränar på att arbeta självständigt och med andra på ett säkert sätt. Du får jobba både praktiskt och teoretiskt inom lantbruk och trädgård samt med djur. 

Vi arbetar med olika teman där yrkesämnen och kärnämnen blandas både teoretiskt och praktiskt. I vårt djurhus finns det sällskapsdjur som gnagare, reptiler och fåglar. I vårt hunddagis får du lära dig allt om hundar. Det finns både rid- och körhästar i vårt stall och vårt lantbruk har kor och får. Du får också ägna dig åt trädgårdsskötsel i våra parkområden och att odla grönsaker i vårt moderna växthus - grönsaker som vi sedan äter i skolans matsal. Du får lära dig mycket om olika maskiner, bland annat lär du dig att köra fyrhjuling, använda röjsåg och åkgräsklippare. De flesta eleverna hos oss tar förarbevis för fyrhjuling under sitt första skolår här.

När du börjar på skolan får du prova på våra olika inriktningar inom naturbruksprogrammet, sedan väljer du ditt fördjupningsområde som kan vara inom Trädgård, Djur, Häst eller Lantbruk. Programfördjupningen kan bidra till specialiserade kunskaper så att du är väl förberedd inför ditt framtida yrkesliv.

Om du bor långt ifrån Öknaskolan finns möjlighet att bo på skolans internat. Där får du vänner för livet och du tränar på att ta eget ansvar, visa respekt och lösa konflikter. Internatet är bemannat av fritidsledare som finns tillgängliga på kvällarna. Frukost, lunch, eftermiddagsfika och kvällsmat serveras i skolans matsal. Läs mer om internatet här.

För mer information, kontakta Ulrica Backman, socialsamordnare
072-529 35 53, ulrica.backman@oknaskolan.se.