NYHETER

Publicerad: 10 nov, 2017

Lediga jobb - instruktörer på djurutbildningen

Djurskötare/instruktör till djurvårdsutbildningen
Ref. nr: RKUS-17-029
Sista ansökan: den 30 november 2017
"Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang?"

Vi söker två instruktörer, till djurvårdsutbildningen på Öknaskolan.

Verksamheten inom Sörmlands Naturbruk går nu in i en ny fas med målsättning att utveckla en mer effektiv utbildningsenhet. Vi söker instruktörer till inriktning djur, som är positiva, praktiskt lagda och lösningsorienterade, med stort intresse för sällskapsdjur och djursjukvård.

Arbetsplats
Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Landstinget Sörmland. Öknaskolan är ett naturbruksgymnasium med 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder naturbruksutbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsterna innebär undervisning och praktisk handledning inom inriktning djur i gymnasieskolan samt gymnasiesärskolan. Ansvar för skötsel av sällskapsdjur och tillhörande utrustning. Visst kontorsarbete förekommer, du skall dokumentera och följa upp verksamheten enligt skolans administrativa rutiner.
Planering och skötsel av djurmiljöer både inom och utomhus.

Samverkan är en självklarhet och du blir en kugge i arbetslag djur som verkar inom både lantbruk, häst och sällskapsdjur. Instruktörer och lärare planerar undervisning tillsammans och jobbar nära varandra. Allt i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas utbildning.

Din kompetens
Du har minst grundutbildning eller motsvarande inom djurvård bakom dig, samt några års erfarenhet av arbete inom branschen. Vi ser gärna att du har utbildning och eller praktik inom djursjukvård. Viss maskinvana är meriterande. Körkort med minst B-behörighet är ett krav.

Vi förutsätter att du trivs i rollen som instruktör och tycker om att arbeta med ungdomar. Du har förmåga att se möjligheter till integrering mellan olika ämnesområden samt teori och praktik.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Tf rektor Kirsi Östberg, 0155-26 48 03 kirsi.ostberg@oknaskolan.se
Utbildningsledare Alf Denninger, 070-609 10 08 alf.denninger@oknaskolan.se

Fackliga kontaktpersoner:
Lärarförbundet Göran Strand, 0155-26 48 09 goran.strand@oknaskolan.se
Lärarnas Riksförbund Blaise Watson, 0155-26 48 00 blaise.watson@oknaskolan.se
Kommunal Jan-Åke Sjöberg, 0155-26 15 42 jan-ake.sjoberg@oknaskolan.se
Kommunal Elin Bouvin, 0155-26 48 28 elin.bouvin@oknaskolan.se
Övriga fackliga företrädare nås via vxl, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Öknaskolan, Sörmlands Naturbruk!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2017-11-30. Du söker via denna länk.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

.